Auktioner Stockholm


Auktioner är så mycket mer än Blocket och Tradera. I Stockholm finns några av Sveriges finaste auktionshus där du på plats kan se, uppleva och bjuda på föremålen.

De flesta ungdommar känner idag bara till auktioner via internetsajterna Tradera och Blocket. Att sitta framför en skärm ger emellertid ingen riktig känsla för föremålet man bjuder på. Traditionella auktioner, att se och bjuda på föremål på plats, är än idag en högst levande företeelse i Stockholm.
För dig som vill gå på auktion i Stockholm och kanske bjuda på något så finns flera olika auktionshus att välja mellan. Auktionshusen tar vanligen ut en liten avgift vid auktioner för att finasiera sin egen verksamhet.

Den vanligaste avgiften är en försäljningsprovision om några procent som tas av säljaren. Det förekommer även inropsavgift och slagavgift om några procent som tas ut av köparen.

För dig som vill besöka en etablerad auktionsfirma finns det 3 stora auktionshus att välja mellan i Stockholmsområdet:


Stockholms auktionsverk | Världens äldsta auktionshus

Stockholms Auktionsverk är världens äldsta auktionshus och grundades redan 1674. Att besöka en auktion hos detta auktionsverk är en upplevelse i sig. Varje år förmedlas här ett enormt utbud av konst och samlingar, alltifrån tavlor till möbler och unika böcker.

För dig som är ny har Stockholms auktionsverk på sin hemsida en enkel guide till att köpa och sälja på auktion. På hemsidan kan du även kontrollera vilka föremål som just nu ligger ute för visning och när kommande auktioner kommer att ske.Bukowskis | Störst på kvalitetsauktioner i Stockholm

Bukowskis är kända för att ordna budgivningar på de allra dyraste konstföremålen i Sverige. Säljs den en tavla för miljonbelopp så säljs den vanligen via Bukowskis. Varje år förmedlas konst och föremål för miljarder kronor via Bukowskis i Stockholm.

På Bukowskis hemsida kan du se en aktuell förteckning över alla kommande auktioner och beställa kataloger för de auktioner du vill gå på, alternativt titta på föremålen direkt via hemsidan.

Bukowskis anser sig sig vara störst på kvalitetsauktioner, dvs dyra och unika konstföremål och tavlor, i Stockholm. På inget annat auktionshus i Sverige kan du hitta en sådan kvalitet på utbudet som hos Bukowskis.Uppsala Auktionskammare | Stort internationellt utbud av konst

I Uppsala, inte alltför långt från Stockholm, ligger Uppsala Auktionskammare som allmänt betraktas som ett av Nordens ledande auktionshus. Grundat 1731 är auktionskammaren en av de äldsta i Europa.

Varje år håller akutionshuset 2 kvalitetsauktioner som drar till sig besökare från jordens alla hörn. På senare år har Uppsala Auktionskammare blivit en central punkt för auktioner av kinesisk konst i Sverige och därmed lockat till sig köpstarka kinesiska budgivare.