Högskolor och universitet i Stockholm


Vi erbjuder information om hur du ansöker till utbildningsplats/kurser vid Stockholms högskolor och universitet. Vi listar även kontaktinformation till respektive högskola och universitet.

Antagning.se | För dig som vill söka högre utbildning i Stockholm
Om du vill börja läsa på någon av Stockholms högskolor eller universitet behöver du först ansöka om plats på skolan. Antagning.se är en tjänst från Verket för Högskoleservice (VHS) som du behöver använda dig av om du vill söka till högre utbildning.

På sajten kan du se alla utbilningar och program som ges vid Stockholms högskolor och universitet. Den utbildning du i första hand vill läsa sätter du som ditt förstaval. För att påbörja studier till hösten måste du ansöka om utbildningsplats senast 16e april. Efter att du ansökt om utbildning får du den 12e juli besked om du kommit in på kursen/utbildningen.

Om du blir erbjuden en utbildningsplats måste du senast 30e juli besvara ditt antagningsbesked och bekräfta att du verkligen vill påbörja utbildningen till hösten.

Om dina skolbetyg inte är tillräckliga för att bli antagen till högskolan, och om du inte har möjlighet eller tid att läsa upp dina betyg på Komvux, kan du under hösten ansöka till högskoleprovet. Ett bra provresultat på högskoleprovet öppnar dörrar till nästan alla utbildningar i Stockholm. På antagning.se kan du anmäla dig till högskoleprovet redan från den 17e augusti, sista anmälningsdag är 15e september. Provet skriver du den 27e oktober och ett bra provresultat ger en god chans för dig att komma in på den utbildning du vill nästa gång.

Kontaktuppgifter till Stockholms högskolor och universitet

Stockholms universitet
Besöksadress: Universitetsvägen 10 A | Telefon 08-16 20 00 | E-post universitetet@su.se
Stockholms största universitet med över 60 000 studenter och 5 000 anställda. Erbjuder omfattande utbildningar inom naturvetenskap och samhällsvetenskap.Kungliga Tekniska Högskolan
Besöksadress: Valhallavägen 79 | Telefon 08-790 60 00
Sveriges ledande högskola inom teknik och ett givet val för dig som vill fördjupa dig i matematik och ingenjörskonsten. KTH är ledande inom högteknologisk forskning i Sverige och matchas endast av Chalmers i Göteborg.
    KTH anses vara en av de bästa skolorna i Norden för dig som vill satsa på en karriär som civilingenjör.Handelshögskolan i Stockholm
Telefon 08-736 90 00 | E-post info@hhs.se
Norra europas ledande högskola för dig som ser en framtida karriär inom ekonomi. Skolans 2 000 studenter erbjuds goda möjligheter till en toppkarriär inom svenskt näringsliv. Med en civilekonomexamen från Handelshögskolan är du även eftertraktad internationellt och många studenter flyttar efter examen till London eller New York för att arbeta några år hos stora internationella banker.
    Antagningskraven till Handelshögskolan är mycket höga, men så är även framtidsutsikterna för den som tar sig igenom utbildningen med höga betyg.