Museum i Stockholm


Tips på museum att besöka i Stockholm. Sorterat på mest välbesökta först. Utmärkt guide för dig som stannar i Stockholm några dagar och vill uppleva och besöka några av Sveriges bästa museum.

Vasamuseet
Öppettider: 08.00-18.30 varje dag.
Fritt inträde för alla under 18 år.


Stockholms mest välbesökta museum!

Stockholms mest välbesökta museum med över 1 miljon besökare årligen! Regalskeppet Vasa var en fantastisk klenod i den svenska krigssjöfarten och fortsätter som museum än idag att påminna om den en gång så stolta svenska stormaktstiden. Låt dig väl beundras av detta fantastiska skepp som saknar motstycke i svensk historia.
Nationalmuseum
Öppettider: Tisdag 11-20, Onsdag-Söndag 11-17, måndagar stängt.
Barn under 19 år har fritt inträde!


En konstskatt utan dess like mitt framför dina ögon!

För den som älskar konst finns det ett museum Du inte får missa: Nationalmuseum i Stockholm som faktiskt är Sveriges största konstmuseum. Museumet förvaltar över 1/2 miljon konstföremål. Det totala värdet på alla konstverk uppgår till miljardbelopp.

Denna konstskatt, i form av några av världens mest kända tavlor, är tillgänglig för allmän beskådan för blott entrepriset om 100 kronor (barn har alltid fritt inträde). Ett besök på Nationalmuseum är ett måste för alla som någon gång i livet vill beundra den svenska konstskatten och en unik chans att få beundra några av konstvärldens allra vackraste tavlor och motiv.Naturhistoriska museet
Öppettider: Tisdag-fredag 10-18, Lördag-söndag 11-18.

Ett givet val för alla barnfamiljer!

För barnfamiljer kan besök på konstmuseer måhända upplevas som något gammaldags, då kan vi istället rekommendera Naturhistoriska museet som erbjuder en otrolig upplevelse för alla barn och ett minne för livet. Här finns djur och fiskar av alla de slag och här får ni verkligen en unik inblick i naturens under.

De flesta barn kan tillbringa timmar här med att vandra mellan de olika utställningarna och ändå vara lika hänförda som när de kom. Ett givet val för den unga barnfamiljen!Moderna museet
Öppettider: Tisdag 10-20. Onsdag-söndag 10-18. Måndagar stängt.

Väl värt ett besök för unga konstnärssjälar!

På Moderna museet ges den moderna och framtida konsten fritt spelutrymme. Här rymms konst som producerats och skapats under 1900 och 2000-talet. På museet hittar Du verk av Picasso, Andy Warhol, Braque och flera andra stora moderna samtidskonstnärer.

Ett besök på detta museum är väl värt sina pengar för alla som vill få en inblick i den moderna och expressionistiska konsten.