Optiker i Stockholm


Synundersökning och nya glasögon från 690 kronor!

För dig som väljer rätt optiker i Stockholm kan det finnas tusentals kronor att spara.

Förr i tiden var de flesta optiker i Stockholm egenföretagare med liten konkurrens sinsemellan och höga priser på såväl synundersökningar som glasögon. Med åren tillkom några enstaka större kedjor men konkurrensen uteblev och priserna bibehölls höga.

Med internets genomslag och etableringen av internationella optikerkedjor i Sverige har emellertid marknaden skiftat från små egenföretagare med hög prisbild till en alltmer konkurrensutsatt marknad där internationella optikerkedjor tävlar om att ta marknadsandelar genom att erbjuda lägre priser än normalt.

På internet håller i sin tur e-handlare med fokus på försäljning av linser nere priset för den som önskar linser hellre än glasögon.

För dig som tycker det är dyrt med synundersökning kan det vara bra att känna till följande: I Sverige är arbetsgivaren skyldig att bekosta synundersökning för anställda som jobbar framför bildskärm mer än 1 timma per dag. Om du arbetar framför en dator- eller bildskärm mer än 1 timma per dag har du alltså rätt till en kostnadsfri synundersökning via din arbetsgivare.

Följande optiker är etablerade kedjor som håller låga priser i Stockholmsområdet:

Specsavers - synundersökning för 295 kronor!

Specsavers är en internationell optikerkedja med ursprung från England som för några år sedan etablerade sig på den svenska marknaden. Idag har man bidragit till att kraftigt pressa priset på glasögon i Stockholmsområdet.

På Specsavers undersöks du av svenska optiker, precis som hos vilken annan optiker som helst. Hos Specsavers kan du välja mellan vanliga glasögonbågar och lite dyrare märkesbågar från bland annat Tommy Hilfiger, Nike och Jasper Conran. Specsavers har exklusiva avtal med vissa märken avseende glasögon som alltså endast kan köpas via Specsavers i Sverige.

En synundersökning för glasögon hos Specsavers kostar inte mer än 295 kronor. Arbetar du framför en bildskärm mer än 1 timma om dagen på ditt jobb kan du ha rätt att få genomföra undersökningen via arbetsgivaren (hör med din chef innan undersökningen).

En undersökning för kontaktlinser är något mer omfattande än en undersökning för glasögon och kostar från 395 kronor. Bokar tid för synundersökning på en butik i närhet av dig kan du enkelt göra via Specsavers hemsida.Optikbutiken - glasögon från 395 kronor!

Om du nyligen genomgått en synundersökning och vet vilken synnedsättning du har så kan du handla glasögon billigare på nätet än via fysiska butiker. Många som skall köpa glasögon går idag till en optiker i Stockholm och ber att få utskrivet på papper vilken typ av synnedsättning man har och vilken styrka man behöver på glasen (ett glasögonrecept).

Alla optiker är enligt lag skyldiga att vid undersökning lämna ett glasögonrecept om du som kund ber om det. Med detta som grund kan man sedan beställa riktigt billiga glasögon direkt från e-handlare på nätet.

E-handlare på nätet kan hålla betydligt lägre priser än fysiska butiker i och med att de inte behöver hålla sig med fysiska lokaler och personal i samma utsträckning och därtill kan beställa bågar från leverantörer från utlandet.

På Optikbutiken, som är en renodlad onlinebutik för glasögon, kan du köpa bågar och glas från 395 kronor! Om du är osäker på vilka glasögon du vill ha kan du kostnadsfritt låna hem upp till 3 bågar som kommer via posten. Inget köpkrav föreligger om du lånar hem glasögon.