Parkering Stockholm


Allt du behöver veta om parkering i Stockholm. Letar du efter en ledig P-plats kan du via oss få en uppfattning om på vilka gator och parkeringshus du finner billiga parkeringsplatser.


Stockholm Parkering - detaljerad information om parkering i Stockholm

Stockholm Stad har via sitt helägda bolag Stockholm Stads Parkerings AB över 75 000 parkeringsplatser i Stockholm. På deras egna hemsida stockholm-parkering.se kan du läsa allt om parkeringsregler i Stockholm och var P-husen ligger runt om i staden.

På hemsidan finns allt du behöver veta om parkering i Stockholm. Vi kan särskilt tipsa dig om att besöka den detaljerade listan över P-hus i Stockholm där du kan kvällsparkera (18:00-24:00) för endast 40 kronor. Om du skall till en särskild stadsdel i Stockholm kan du få upp en lista på alla tillgängliga P-platser i områden och information om avgiften per timma.Boendeparkering Stockholm

Om du har bil och är folkbokförd i Stockholms innerstad är det billigast att ansöka om boendeparkering. Två villkor måste vara uppfyllda för att du skall kunna ansöka om boendeparkeringstillstånd: Dels måste du vara folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde och dels måste du äga en personbil.

Boendeparkeringstillstånd ger dig rätt att parkera på parkeringsplats som är skyltad med tillägstavlan "Boende+områdesbeteckning". Du behöver då endast betala parkeringsavgift motsvarande boendetaxa. Notera att du inte får någon egen parkeringsplats utan parkerar i den mån det finns lediga p-platser.

För mer information, detaljvillkor och ansökningsformulär så loggar du in på Stockholms Stads informationssida för Boendeparkering på länken ovan.Parkaden - Parkeringshus i centrala Stockholm

Det privata parkeringsföretaget Parkaden har 2 av Stockholms största parkeringshus som både ligger med utmärkt centralt läge.

Parkeringshuset Parkaden ligger granne med NK och ett stenkast från Stureplan. P-huset rymmer hela 800 bilar och är 7 våningar högt. Här kan du parkera mellan 06-24 måndag till lördag och 09.30 till 24 på söndagar. Parkeringshuset har en fri takhöjd om 2.25 vilket innebär att alla personbilar klarar takhöjden med råge.

Företaget Parkaden har också ett parkeringshus vid namn Continentalgaraget som ligger mitt emot Stockholms centralstation. I P-huset ryms 4335 bilar. När du parkerar kan du välja mellan parkering per timma, per kväll eller per dygn.