Restauranger i Stockholm med världsklass


 • Vi listar restauranger i Stockholm som håller internationell nivå.
 • Unna dig en unik smakupplevelse på någon av Stockholms bästa krogar/restauranger.

 • Stockholm har några av Nordens bästa restauranger och kockar. Det finns flera krogar och restauranger i huvudstaden som fått internetionella utmärkelser och som är väl värda ett besök.

  Om du skall gå på en lite finare restaurang i Stockholm så bör du definitivt välja någon av de restauranger som håller internationell klass. Priset för en huvudrätt är nämligen inte markant högre på dessa topprestauranger än vad de är på en vanlig krog eller servering i Stockholm.

  Många restauranger i Stockholm som håller erkänt hög kvalitet, med utmärkta kockar och utmärkelser i restaurangböcker håller en prisnivå som ligger i paritet med de flesta andra restauranger, kring 400 kronor för en varmrätt exlusive dryck och eventuell för/efterrätt.

  Vill du äta gott kan du sålunda för någon extra hundralapp äta på en restaurang i världsklass hellre än på den lokala kvarterskrogen. Få kvarterskrogar i Stockholm erbjuder varmrätter under 300 kr på vardagar efter kl 19 eller på helger. För en hundralapp extra eller två kan du alltså istället äta på en restaurang med absolut högsta klass i Stockholm.


  Esperanto Restaurang | Kungstensgatan 2, Stockholm
  Restaurang Esperanto i Stockholm har en stjärna i Michelinguiden 2012.
  Pris: Varmrätt från 300 till 400 kronor. Komplett meny från 1 275 kr.

  Restaurang Esparanto har vunnit fler prestigfyllda utmärkelser och erhållit genomgående fina omdömen i matrecensioner i svenska dagstidningar. Namnet Esparanto anspeglar på det internationella språket Esparanto - på restaurang Esparanto skall du kunna avnjuta smaker och service av internationell kvalitet.

  Restaurangen ligger i gamla Jarlateatern i Stockholm i det som tidigare var teaterns balkongfoajé. Idag möts du av en restaurang som blandar modern och gammal inredning på ett makalöst vackert sätt.

  På restaurangen serveras, liksom maten, många viner med brett internationellt ursprung. Man är också kända för sina teer som speglar den säsong (vår, sommar, höst, vinter) vi befinner oss i nu. Ett besök på Esperanto är inte bara en matupplevelse utan också en dryckesupplevelse.  F12 Restaurang | Fredsgatan 12, Stockholm. Telefon 08-24 80 52.
  Restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm är rankad med internationell mästerklass hos White Guide.

  F12 Restaurang är känd som en av Sveriges finaste krogar och drivs av den erkänt duktiga kökschefen Danyel Couet. Restaurangen har genomgående utmärkta omdömen i recensioner hos svenska dagstidningar. Därutöver har krogen en stjärna hos Guide Michelin och har fått utmärkelsen Restaurang med internationell mästerklass hos White Guide.

  Från köket serveras mat med svensk och fransk inspiration. En förrätt ligger i pris mellan 250-350 kr, varmrätter mellan 350 och upp mot 500 kronor.  Lux Stockholm| Prismusgatan 116, Stockholm. Bordsbeställning 08-619 01 90.
  Lux Restaurang har en stjärna i Guide Michelin. Restaurangen har vid två tillfällen tilldelats Gulddraken av Dagens Nyheter som ges till den bästa restaurangen i Stockholm.

  Restaurangen fokuserar på mat med nordisk ursprung och har ett nära sammarbete med lokala producenter runt om i Stockholm. Namnet Lux kommer av att restaurangen ligger i en byggnad som tidigare tillhörde Electrolux. Efter alla utmärkelser restaurangen tilldelats torde dock namnet även anspegla på den luxuösa känsla det innebär att äta på Lux.

  Bland för- och varmrätter kan du välja mellan många svenska smaker och goda köttstycken. En förrätt ligger under 300 kr och en varmrätt kring 400 kronor.

  Utöver en stjärna i Michelinguiden och genomgående högklassiga recensioner av matskribenter så är Lux Restaurang rankad med internationell mästerklass hos White Guide.