Tandläkare Stockholm


Bra att känna till: Varje år får du som är mellan 20-29 år ett bidrag om 300 kr från staten i form av en tandvårdscheck som du kan använda när du undersöker och lagar dina tänder. Är du mellan 30 och 74 år får 150 kr per år i tandvårdsbidrag. Fram tills det år du fyller 19 år är tandvård i Stockholm gratis.

Folktandvården Stockholm | Teckna tandvårdsförsäkring från 49 kronor i månaden!

Hos Folktandvården i Stockholm kan du känna dig trygg i att du får ett professionellt bemötande och en bra tandläkarundersökning. Tandläkarens lön är samma oavsett om han hittar 0 eller 10 hål i dina tänder. För många patienter är detta viktigt, att det inte finns något ekonomiskt initativ för den enskilda tandläkaren vid varje undersökning. Hos Folktandvården har tandläkarna fasta löner oavsett antalet hål de hittar i dina tänder.

Folktandvården har på senare år alltmer gått över från en modell där du betalar för varje enskild undersökning och lagning till att i allt högre utsträckning teckna långa frisktandvårdsavtal över 3 år som kan liknas vid en slags försäkring. I frisktandvården ingår en gratis undersökning var 18e månad och kostnaden för eventuella lagningar. Är du mellan 20-29 år och med god tandhälsa kan du teckna ett sådant avtal för 49 kronor i månaden. Det innebär att under de kommande 3 åren kostar alla tandläkarundersökningar och eventuella lagningar aldrig mer än 540 kr per år.

Frisktandvård är ett utmärkt sätt att i förväg veta vilka kostnader man kommer att ha för sina tänder och en billig försäkring mot kostsamma lagningar. För att hålla tänderna rena och friska rekommenderas följande enkla åtgärder:

x Borsta tänderna med fluortandkräm två gånger per dag.
x Undvik småätande mellan måltider.
x Vuxna bör dagligen rengöra utrymmet mellan tänderna med tandtråd.
x Undvik söta drycker som saft och läsk och drick istället vatten om du är törstig.Cityakuten | Akuttandvård i Stockholm året om!

För dig i behov av akuttandvård finns CityAkuten mitt i centrala Stockholm vid Hötorget. Kliniken håller öppet varje dag året om, även på storhelger, mellan klocka 08 till 20. Enklast bokar du tid genom att ringa i förväg men vid akuta situationer finns drop-in-tid på mottagningen. Man tar emot såväl barn och vuxna patienter.

Ett akutbesök på CityAkuten är något dyrare än ett planerat besök hos din ordinarie läkare. En undersökning och enkel lagning kostar från 750 kr till strax under 2 000 kr beroende på tidsåtgång och svårighetsgrad. Du kan använda din tandvårdscheck som delbetalning vid besök på CityAkuten.City Dental | Tandläkarundersökningar till lågpris

City Dental är en privat tandvårdscentral som marknadsför sig som en av Stockholms billigaste. På mottagningen jobbar ofta tandläkare med utländsk bakgrund och City Dental uppger på hemsidan att det bland tandläkare och tandsköterskor på mottagningen talas upp till 40 olika språk.

City Dental kan vara en bra mottagning för dig som söker efter en tandläkare som kan prata dig hemspråk och om du är i behov av en billig undersökning. På City Dental kan du delbetala kostnaden för ditt besök med ditt tandvårdsbidrag vilket innebär att kostnaden för en undersökning och enkel lagning kan stanna på några hundra kronor för dig.