Teater Stockholm


Nedan hittar du program och kommande föreställningar på de största teatrerna i Stockholm. En enkel och användbar sammanfattning över vad som händer i Stockholms teaterliv just nu:

Dramaten (Schema över föreställningar)

Dramaten är Sveriges nationalteater!

Dramaten är knutpunkten för all kultur och teater i Sverige och det säkraste kortet om du vill se TV-kändisar på scenen. Dramaten är utsedd till nationalteater i Sverige och utgör ett nav för alla inom kulturlivet och TV. På Dramaten sätts varje år upp över 1000 teaterföreställningar som i genomsnitt besöks av 250 gäster per föreställning. Det innebär att Dramaten, trots att den utgör en viktig del i svensk kultur, varje år har mindre besökare än vad betalkanalerna drar tittare under en enskild vardagskväll. När du besöker Dramaten gör du ett unikt besök i svensk kultur och det levande skådespelet.

På Dramatens hemsida har du en enkel och överskådlig bild över alla föreställningar som du just nu kan besöka. På huvudsidan kan du se bilder på alla föreställningar och vilka skådespelare som huvudpersoner i pjäsen. På så sätt kan du som är ny i teatervärlden boka en föreställning med en skådespelare du gärna vill se. Biljetter köper du direkt på Dramatens hemsida, en biljett i de bakre raderna kostar lika lite som en biobiljett trots att du här får uppleva levande skådespel från Sveriges skådespelarelit direkt på scenen. Verlikgen prisvärt och väl värt ett besök!Stadsteatern

Föreställningar nästan varje dag bredvid Sergels torg!

Stadsteatern är ett samlingsnamn för 6 olika teaterscener, de flesta av dessa ligger i Kulturhuset invid Sergels torg. Många av Sveriges största skådespelare, kända från TV, har flera föreställningar på Stadsteatern.

På Stadsteaterns hemsida kommer du direkt till spelschemat och kan välja någon av de 20-talet pjäser som vanligen spelar på någon av scenerna. På hemsidan får du överblickbar och kortfattad information om varje pjäs som spelar just nu, du kan läsa korta recensioner och citat omm varje pjäs. Du kan välja pjäs utifrån vilken typ av föreställningdu söker (drama, komedi etc) eller utifrån om du har någon särskild skådespelare du vill se. Priset för en föreställning ligger vanligen kring dubbla priset för ett biobesök.Oscarsteatern stockholm

Kommersiella föreställningar. Ofta med värme och humor!

Oscarsteatern är Stockholms största privatägda teater och satsar ofta på givna publicksuccer med varm och härlig humor. Föreställningar på Oscarsteatern passar ofta dig som är nybörjar på detta med att besöka teatrar och letar efter föreställningar som erbjuder skratt ocg humor. På Oscarsteaterns hemsida kan du direkt se vilka föreställningar som förnärvarande spelar. I foajen till teatern säljs såväl champagne, öl som tilltugg till föreställningen.