Hitta din vårdcentral i Stockholm


Omvård.se - Ranking av vårdcentraler i Stockholm

I Stockholms läns landsting har alla patienter ett fritt vårdval. Det innebär att du som patient själv får välja på vilken vårdcentral du vill vara listad på. Många låter sig av gammal vana stå kvar som listade på den vårdcentral som ligger närmast där man bor.

Bland unga och aktiva växer dock nu fram ett nytt sätt att välja vårdcentral: Hellre än att vara listad på den VC som ligger närmast det egna boendet så låter man lista sig på de vårdcentralet som fått bäst omdöme och betyg av sina patienter. I Stockholm görs varje år undersökningar som rankar vad patienterna anser vara Stockholms bästa vårdcentraler. Ett växande och populärt sätt att välja vilken vårdcentral man skall vara listad på och göra sina besök på är därför att kontrollera listan över Stockholms bästa vårdcentraler och göra sitt val där.

Många anser att de hellre reser en mil extra för ett besök på en vårdcentral som rankas bland de bästa än att de väljer att gå till den lokala och närliggande vårdcentralen som i många fall inte rankar lika högt.

På omvård.se kan du se betygen och omdömmen för alla vårdcentraler i Stockholm. Betygen baseras på stora intervjuer och befolkningen i Stockholm och uppdateras en gång varje år. På så sätt kan du se vilka vårdcentraler som rankar högst i Stockholm - och vilka du skall undvika. Som patient har du rätt att lista dig på den vårdcentral du anser vara bäst. Det är stor skillnad mellan kvaliten på vårdcentralerna i Stockholm - de bästa rekommenderas av 9 av 10 patienter medan de sämsta enbart rekommenderas av 6 av 10 listade patienter.Doktorsguiden.se - Välj bästa doktorn på din vårdcentral

Det finns många saker du som patient kan göra för att försäkra dig om att få den bästa vården som erbjudas kan. Förutom att lista dig på en vårdcentral med högt betyg i den nationella patientenkäten kan du även kontrollera vilka läkare som rankas med högst betyg på respektive vårdcentral och be att få komma till denna när du bokar ditt besök.

Många gånger finns de i de flestas bekantskapskrets en uppfattning om vilka läkare som är riktigt bra. Har man ingen sådan uppfattning kan man på Doktorsguiden kontrollera vilka läkare på orten och respektive vårdcentral som fått högt betyg och bra omdömen av andra patienter. Bra att komma ihåg är att denna ranking endast baseras på ett litet urval av patienter som valt att betygsätta sina doktorsbesök och undersökningen är därför inte lika pålitlig som till exempel den nationella patientenkätet. Det kan ändå vara ett stöd för dig som patient som inte bara vill lista dig hos en högt rankad vårdcentral utan också vill välja att få gå till den högst rankade läkaren på vårdcentralen.

Som patient har du alltid rätt att välja vilken vårdcentral du vill vara listad på i ditt landsting. Någon rätt att välja en specifik läkare finns inte i samma utsträckning men hos de flesta vårdcentraler brukar det gå alldeles utmärkt att inför planerade besök vid tidsbokningen uppge vilken specifik läkare man vill gå till.