Romantisk weekend Stockholm


För dig som vill tillbringa en romantisk weekend i Stockholm med din käresta har vi tagit fram flera förslag på hur en sådan weekend kan anordnas för bästa resultat.

En lyckad weekend består alltid av fyra lika viktiga delar:

 • Ett bra hotell och mysigt rum att bo på.
 • Möjligheten att koppla av tillsammans på ett spa.
 • Att på kvällen äta gott på en lyxig restaurang.
 • Att kunna uppleva och beundra sevärdheter i staden man besöker.

 • Här försöker vi fokusera på att inspirera dig och ge dig tips på sevärdheter ni inte får missa i Stockholm om ni planerar en romantisk weekend.

  Avseende de tre första punkterna på listan (hotell, spa och romantiska restauranger) har vi valt att dela in de på egna sidor då de förtjänar en egen genomgång och guide:

  Hotell Stockholm | Spa Stockholm | Restauranger Stockholm


  Sevärdheter i Stockholm

  Om ni besöker Stockholm för första gången finns det ett antal områden i staden in absolut inte får missa. Här är vårt val till romantiska platser i Stockholm väl värda ett besök för nyförälskade par:

  Gamla Stan
  Gamla Stan, mitt mellan Riksdagen och Södermalm, är Stockholms gamla hjärta och själ. Här är arkitekuren och många av husen från 1600-talet och gågatorna är små men mysiga. Över hela Gamla Stan ligger i de små gränderna finare små butiker som säljer såväl matvaror av hög kvalitet (ostar, bröd, skinka) som antikviteter och souvenirer över Sverige.

  Blir ni hungriga finns flera mindre cafeer, varav ett par inrymda under jord i närmast katakombliknande utrymmen, där levande ljus förvandlat platsen till en numera vacker och romantisk lokal för lunch eller fika.

  I Gamla Stan hittar ni även Sveriges monarki och dess hjärta: Det Kungliga Slottet. Här hålls regelbundet cermonier med upp till 50 soldater vid vaktbyten. På Slottet finns ett stort antal museum ni kan besöka, bland annat skattkammaren. En del av slottet håller även öppet för allmänheten där ni kan promenera runt i och beundra slottsrummen.  Djurgården
  Djurgården är en av de mest populära öarna att besöka i Stockholm och erbjuder en mängd aktiviteter och sevärdheter. Med Stockholms lokaltrafik tar du dig enkelt ut till Djurgården på ett par minuter.

  På Djurgården finns många promenadstråk där gångvägarna omges av stora och vackra ekar. Djurgården kan liknas vid Stockholms egna Central Park. Gångstigarna i området lämpar sig väl för nyförälskade och romantiska par.

  På Djurgården finns också två Stockholms mest besökta turistattraktioner: Skansen och Gröna Lund. Gröna Lund är ett nöjesfält som endast överträffas av Liseberg i Göteborg. Här finns ett stort antal åkattraktioner som passar det äventyrliga paret.

  Skansen är en Sveriges största djurparker och med billigt inträde. Här spelas Allsång på skansen in och i själva djurparken kan ni titta på "Sveriges tre stora" : varg, älg som björn.  Båtsightseeing | Strömma båtturer
  Det bästa sättet att uppleva och se Stockholm är från vattnet. Stockholm är uppbyggt av många öar och båtföretaget Strömma anordnar flera olika sightseeingturer runt om i Stockholm.

  Du kan välja mellan båtturer som tar från 1 timma till 2.5 timmar. Du kan välja mellan Djurgården runt (för dig som vill se närmare på grönska), under stockholms broar (för dig som vill se Stockholm City) eller Kungsholmen runt. Båtturerna avgår flera gånger dagligen. På varje båt medföljer svensktalande guide som berättar om de områden och hus ni passerar.