Bibliotek i StockholmKungliga biblioteket
Öppettider: Måndag–torsdag 9-18. Fredag 9–17. Lördag 11–15. Söndag stängt.

Sveriges största bibliotek!

Kungliga biblioteket i Stockholm är Sverigs nationalbibliotek och som sådant även landets största bibliotek. På biblioteket finns en kopia på alla böcker, tidningar och tidsskrifter som tryckts i Sverige ända sedan år 1661. Biblioteket försöker även arkivera all digital information som producerats i samhället. På KB finns sålunda en enorm samling av alla tryckta böcker som någonsin givits ut i Sverige ända sedan mitten av 1600-talet.

Eftersom Kungliga biblioteket har en unik samling av ofta mycket värdefulla böcker får merparten av bibliotekets böcker inte lånas hem utan endast studeras på plats. Är du ute efter en särskild bok måste du ofta beställa denna i förväg för att den skall finnas upplockad när du kommer. Beställer du en bok på förmiddagen innan kl. 12 brukar boken vara framplockad ur arkivet innan kl 14.Stockholms Stadsbibliotek
Öppettider: Måndag- Fredag kl 09–19. Lördag kl 12–16. Söndag stängt.
Besöksadress: Sveavägen 73, 113 80 Stockholm


Välj bland 550.000 böcker!

På Stockholms Stadsbibliotek kan du som besökare välja bland 1/2 miljon böcker som är till utlåning. Varje år besöker närmare 1 miljon Stockholmare biblioteket som är ett av Sveriges mest välbesökta bibliotek.

På bilbioteket kan besökare även låna dator och internet. Vid långa lässtunder och vid behov av ny energi finns även ett litet kafé på biblioteket där kaffe och kaka kan inhandlas.Stockholms Universitets Bibliotek
Ordinarie öppettider: Måndag - torsdag 9-21. Fredag 9-18. Lördag 10-17. Söndag 11-16.
Besöksadress: Universitetsvägen 14 D.


Sveriges största forsknings- bibliotek!

På Stockholms Universitets Bibliotek samlas all litteratur inom forskningsvärlden. På biblioteket kan du som besökare få tillgång till cirka 35 000 tidsskrifter i digital form, bland annat alla världens medicinska tidsskrifter. Biblioteket, och dess filialbibliotek, besöks varje år av 1.6 miljoner personer.

Stockholms Universitets Bibliotek håller även kopior av all litteratur som används vid högskolor och universitet och är ett givet besöksmål för alla studenter som inte har råd att köpa sin egen kurslitteratur.