Buss till och från Stockholm


(För lokaltrafik med buss och tunnelbana inom stockholm, se lokaltrafiken).

Om du vill ta dig till och från Stockholm så billigt som möjligt så finns det bara ett alternativ: Buss. Med de stora bussbolagen kan du åka till Stockholm för under halva priset av vad motsvarande tågbiljett kostar och mindre än en tredjedel för motsvarande flygbiljett.

En fördel med att åka buss från exempelvis Göteborg, Malmö eller någon annan större stad till Stockholm är att dessa bussresor sällan blir fullbokade. Medan samtliga flygbiljetter ofta tar slut veckan innan och tågen är fullbokade ett par dagar innan avresa så finns det på de stora bussbolagen nästan alltid lediga platser på bussarna.

Nuförtiden håller långbussarna också en mycket hög standard. Mjuka och fällbara stolar är i regel standard vilket möjliggör för dig att sova bekvämt bakåtlutande under merparten av resan. Samtliga bussar är utrustade med toaletter. På Swebus och Go By Bus finns också trådlöst WiFi tillgängligt under resan vilket gör att du utöver att titta på egna medhavda filmer på din bärbara laptop även kan surfa via datorn under hela resan. Det är också vanligt att man resenär erbjuds en gratis kvällstidning i samband med att man går på bussen eller att det ligger en utläst på sättet som man sätter sig på.

Oavsett vad du giller: Ta det lugnt och sova bekvämt, surfa internet eller läsa kvällstidningen så kan du nu göra detta på de moderna busstransporter som åker på långresor till och från Stockholm.Go By Buss - Stockholm-Göteborg fr. 379 kronor. Stockholm-Malmö fr 553 kronor

Go By Buss är en snabbväxande aktör på bussmarknaden och är särskilt populär hos unga resenärer. Hos Go By Bus räknas du nämligen som ungdom ända fram tills dess att du fyller 30 år.

Priserna i rubriken ovan gäller för vuxna (personer över 30 år) medan ungdomar bokar resor med betydande rabatt. Detta innebär att du som är 29 år kan boka en resa mellan Göteborg och Stockholm för endast strax över 300 kronor.

Priset för personer under 30 år gäller oavsett om du är student eller arbetar. Även om du är 29 år och väletablerad på arbetsmarknaden med god lön bokar du alltså bussresor hos Go By Bus med betydande rabatt.

Från Stockholm kan du med Go By Buss resa till bland annat följande orter i Sverige: Linköping, Lund, Malmö, Göteborg, Jönköping. Bolaget har även billiga resor från Stockholm till Oslo och Köpenhamn.Swebus - Största bussbolaget i Sverige

Swebus är Sveriges största bussbolag och har resor till och från Stockholm till alla Sveriges större städer. Det är mycket enkelt att hitta lediga biljetter även med kort varsel. Hos Swebus räknas du som ungdom fram tills dess att du fyller 26 år. Även du som är över 26 år kan få upp till 30 % rabatt på resan under förutsättning att du är student och kan visa upp ett giltigt studentkort (såsom CSN, mecenat-kortet eller ditt studentkort).

Är du över 65-år kan du resa som pensionär vilket ger dig upp till 20 % rabatt på resan, det krävs att du har med legitimation som stryker din ålder.