Kontorslokaler Stockholm


 • Lediga lokaler och kontor i Stockholm City med bra lägen och låg hyra.
 • Vi hjälper dig hitta lediga kontor i Stockholm med bästa läge utifrån dina behov.

 • Den ekonomiska krisen 2008-2012 har inte enbart varit till ondo för Stockholms företagare. Tillföljd av krisen har flera större företag flyttat ifrån Stockholm City vilket lediggjort hundratusentals kvadratmeter kontorsyta. Som en konsekvens av detta har hyrespriserna på centrala lokaler och kontor rasat.

  Idag kan du hyra en kontorslokal i Stockholm City till en hyra 30 % under den hyresnivå som gällde för 5 år sedan. Medan det för 5 år sedan var svårt eller omöjligt att hitta lediga lokaler i centrala Stockholm finns det nu nästan i varje kvarter inflyttningsklara lokaler.

  Villkoren för uthyrning av kontor och lokaler i Stockholm skiljer sig sålunda starkt från den som gäller på bostadsmarknaden. Om du söker en ledig lokal behöver du inte stå i kö i 10 år som är fallet i Stockholms bostadsförmedling för hyresrätter. Leter du en ledig lokal/kontor är det istället fastighetsägarna som står i kö för att få dig som hyresgäst.

  Oavsett om du en liten egenföretagare som endast söker ett kontorsrum från 10 kvadratmeter eller om du är representat för ett störe företag i jakt på kontorslokaler från 1 000 kvadrat och uppåt kan vi hjälpa dig. Vi har tagit fram kontaktuppgifter till Stockholms större uthyrare av lediga lokaler. Via oss kommer du enkelt i kontakt med hyresvärdar som har lokaler och kontorsplats att hyra ut.


  Vasakronan | Många lediga lokaler i Stockholms innerstad
  Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag och fokuserar på förvaltning av kontorslokaler. Vasakronan ägdes fram till 2008 av Svenska staten men har sedan dess bytt ägare till Första till Fjärde AP-fonden. Vasakronan har alltså en mycket stabil ägare med god ekonomi. Hyr du av Vasakronan vet du att du hyr av ett fastighetsbolag med ordnad ekonomi och stark lokal förankring i Stockholm.

  Vasakronan har ett enormt utbud av lediga lokaler och kontor i Stockholms innerstad. Tillskillnad från många andra fastighetsägare har Vasakronan satsat stora resurser på att rusta upp och modernisera sina lokaler. De flesta av Vasakronans kontor ligger med goda centrala lägen i Stockholm och håller mycket hög kvalitet. Det är till och med möjligt att hitta lediga kontor som ligger i vindsvåningar i Stockholm City.

  Enbart i Stockholms innerstad har Vasakronan över 10 000 kvadratmeter kontor med inflyttning som är möjlig omgående. Bland de lediga lokalerna finns lösningar för alla typ av företag. Är du egenföretagare som vill expandera försiktigt finns möjlighet att hyra in sig på kontorshotell med låg hyra och en yta om 10-50 kvadratmeter där du delar kök/gemensamma utrymmen med andra företag. Bland Vasakronans just nu lediga lokaler i Stockholm finns många lokaler om 150-500 kvm och ett par lediga lokaler överstigande >1000 m2.  Hufvudstaden | Moderna och stora kontorslokaler i Stockholm City
  Hufvudstaden är ett av Sveriges äldsta fastighetsbolag, grundat redan 1915 av Ivar Kreuger. Idag är Hufvudstaden ett lågbelånat fastighetsbolag och ses som en av Stockholms stabilaste fastighetsägare. Hufvudstaden fokuserar på uthyrning av kontor och lokaler i Stockholm och är jämte Vasakronan en av de stora jättarna i Stockholms City.

  Just nu finns hos Hufvudstaden flera attraktiva kontor i centrala Stockholm på adresser som Drottninggatan, Sveavägen och Birger Jarlsgatan. De kontor Hufvudstaden hyr ut håller en mycket hög kvalitet och är för det mesta ganska nyligen renoverade eller på annat sätt upprustade.

  Ytmässigt vänder sig Hufvudstaden framförallt till medelstora eller större företag, lediga lokaler startar vanligen från 200 m2 och uppåt medan det är svårare att finna mindre kontor för det lilla företaget.  Brostaden | Välj bland över 100 lediga kontorslokaler i Stockholm
  Om du vill ha så stor valfrihet som möjligt när du letar efter ett nytt kontor skall du vända dig till Brostaden. Denna fastighetsägare har ett enormt utbud av lediga och inflyttningsklara kontor runt om i Stockholm. Oavsett vilken stadsdel ditt företag ligger är chansen stor att Brostaden har en ledig lokal i ditt närområde.

  Just nu kan du välja mellan cirka 100 lediga kontorslokaler i Stockholm hos Brostaden. Här finns något som passar alla typer av företagare. Småföretag kan hyra in sig i kontorsgemenskaper från 14 kvm och uppåt. För medelstora företag finns det stora möjlighet att välja mellan billiga lokaler i storlek från 100-1000 kvm. Brostaden har även ett par lediga kontor från 1000 kvm och uppåt som ligger i centrala lägen med mycket god standard.  Objektvision | Som Hemnet fast för kontor och lager
  Objektvision är ingen fastighetsägare utan kan istället linkas vid en sökmotor för lediga lokaler i Stockholm. Objektvision försöker samla uppgifter om alla lediga kontorslokaler och göra dessa enkelt sökbara.

  På så sätt påminnet Objektvision lite om Hemnet, men istället för villor och bostadsrätter så försöker man lista alla lediga kontor i Stockholmsområdet. Just nu finns 1 400 lediga kontorslokaler sökbara via Objektvision.

  En fördel att söka kontor via denna portal är att du via dem kan söka på en viss adress i Stockholm, rangordna lediga lokaler efter lägst hyra eller efter storlek. Via Objektvision kan du alltså snabbt hitta en lediga lokal som stämmer överens med ditt utrymmesbehov, som ligger i ditt närområde och vars hyra ligger inom vad du är beredd att betala.