Städning Stockholm


Sedan införandet av RUT-avdraget har priset för städhjälp i Stockholm halverats. Idag kan de flesta familjer i Stockholm få hjälp med städning i sina hem för endast 150 kronor i timmen.

Förr i tiden var städhjälp något som var förunnat en liten klick av människor i Stockholm och få städerskor omfattades av anställningsavtal och de trygghetssystem som medförs av en anställning. Införandet av RUT-avdraget öppnade upp för en snabbt växande och vit sektor inom hushållsnära tjänster i Stockholmsområdet. Idag arbetar tusentals människor på hel- eller deltid med städhjälp för privatpersoner och andra hushållsnära tjänster i Stockholm.

RUT-avdraget och en konkurrensutsatt marknad har bidraget till att pressa ned priset på städhjälp till blott 125-150 kronor per timme. Att städhjälp nu kan fås till en kostnad av en vanlig timlön har fått intresset för denna typ av tjänster att explodera i Stockholm.

Idag kan du få 3-5 timmars städning i det egna hemmet till samma pris som du får betala om du anlitar en bilmekaniker eller hantverkare under 1 timma. Utöver regelbunden städning i det egna boendet kan du även nyttja RUT-avdraget i samband med flyttstädning. Det innebär att du efter avdrag kan få en normal lägenhet flyttstädad för cirka 1 500 kr och en villa för omkring 3 000 kr.

Städning i det egna hemmet
Här listar vi seriösa städbolag i Stockholm som erbjuder städning i privatbostäder.

HomeMaid | Störst på städning i Sverige
För många kan hemstädning upplevas som något nytt och osäkert område. Att öppna dörren till det egna hemmet för en städerska som skall jobba när ingen är hemma kan för många upplevas som otryggt.

På städmarknaden i Stockholm finns många mindre firmor som erbjuder riktigt låga priset för städning i det egna hemmet. Många av dessa småföretag är städerskor som förut jobbade svart men som nu, tack vare RUT, jobbar vitt men till samma låga priser. Är det första gången du skall pröva på att låta någon annan städa i ditt egna hem kan det dock kännas tryggare att vända sig till ett etablerat och stort företag.

Homemaid är ett Sveriges största företag inom städning. Bolaget finns på 14 orter i Sverige varav Stockholm är den största. Totalt jobbar 700 personer på bolaget. Hos Homemaid kan du anlita regelbunden städning av det egna hemmet tex 1 gång i veckan eller varannan vecka. Homemaid är inte billigast på marknaden i Stockholm men kan vara en trygg utgångspunkt för dig som vill testa på några gånger innan du bestämmer dig för att försöka med en mindre men billigare aktör.Flyttstädning i Stockholm | Städning från 21 kronor per kvadratmeter efter RUT!
Att städa en lägenhet i samband med flytt är något som de allra flesta upplever som arbetskrävande och något som man gärna överlåter till någon annan.

Anlitar man flyttstädning minskar man risken för bakläxa från hyresvärden och får dessutom mer tid över för flytten och slipper lägga tid på städningen. Flyttstädning omfattas dessutom av RUT-avdraget vilket innebär att man får tjänsten för halva priset.

Utnyttjar du RUT-avdraget kan då få en 2-rumslägenhet flyttstädad för cirka 1 400 kr eller en villa på 150 kvadrat städad för 3250 kr. I en flyttstäning ingår bland annat följande: Våttorkning av samtliga golv, rengöring av tak och väggar, fönsterputsning, rengöring av spis, avtorkning av skåp och hyllor, rengöring av toalett och badkar.

Kort sagt innebär en flyttstädning att städfirman noggrant går igenom ditt hem så att den nya hyresgästen kan känna att han eller hon kommer till ett rent och välstädat hem. De flesta städfirmor erbjuder nöjdhetsgaranti, vilket innebär att man kommer tillbaka till dig om du är missnöjd med någon del av städningen och korrigerar det tills dess att du är nöjd.