Festlokaler och festvåningar i Stockholm


I Stockholm är det möjligt att hyra festlokal från 40 kr per person!

 • Tips på festlokaler i Stockholm för dig som vill anordna en större fest.
 • Festlokaler perfekta för 25/50-årsfester, firmafester och bröllopsfester.

 • De flesta människor kommer ett par gånger i sitt liv att anordna en större fest där man vill kunna bjuda in hela släkten och vänkretsen. Typfallet på en sådan fest är när man fyller 25 eller 50 år. Med en stor släkt och vänkrets finns det ofta ingen chans att alla får plats i den egna lägenheten/hemmet. Lösningen är att hyra en festlokal.

  Att hyra en festvåning/lokal i Stockholm är praktiskt av många anledningar vid större fester. Alkohol får inte förtäras utomhus, och med tanke på att det inte finns några större grönområden i Stockholm, behöver man hyra en fysisk lokal för att kunna anordna en fest där alkohol kan förekomma. En fest för 50-100 personer får vanligen inte plats i en lägenhet, i alla fall inte utan risk för skador på möbler och stök, varför det kan vara ett bra alternativ att undersöka möjligheten att hyra en festlokal.

  I samband med att du bokar lokal behöver du ta ställning till om ni vill ha hjälp med öppen bar eller musik (DJ). Många festvåningar kan erbjuda DJ och bar mot en extra kostnad. Billigast är förstås att ordna med egen medhavd mat (salladsbuffe), egen alkohol samt musik från egen iPod eller annan musikspelare.

  Det är viktigt att tänka på att vara ute i god tid när du skall hyra lokal. Många lokaler kan vara uppbokade flera veckor eller till och med månader i förväg. Om du inte vill behöva ringa runt till ett stort antal uthyrare är det i regel att rekommendera att du börjar leta efter en lokal 6 månader före festen för att vara säker på att det skall vara ledigt.

  Ett grundtips om du bor i bostadsrätt kan vara att kontrollera om det finns någon gemensamhetslokal i källaren eller bottenplan på fastigheten. Vanligen finns det i de flesta större bostadsrättsföreningar en gemensamhetslokal som rymmer från 25-50 personer och som kan hyras för blott några hundra kronor per kväll, alltså betydligt billigare än att hyra en privat festvåning i Stockholm. För dig som inte har den möjligheten återstår att hyra en lokal ute på stan.

  Vi har tagit fram en lista på förslag över festvåningar och festlokaler i Stockholm. För att underlätta har vi delat upp dessa lokaler i de där du förväntas ordna med egen mat och dryck, och de där möjlighet finns att inkludera mat och dryck i priset.

  Festlokaler i Stockholm

  Festlokal Vieille Montagne | Söder Mälarstrand, kajplats 15, Stockholm.
  Vieille Montagne är en båt som byggts om till fest- och konferensanläggning med utrymme för 100 personer. Båten ligger förankrad vid Söder Mälarstrand med utsikt över Riddarfjärden.

  På båten finns en stor festlokal med dansgolv och musikanläggning. Det är högt i tak om 4 meter. När du kommer ombord på båten finns på övervåningen garderob, toaletter och ett litet kök där mat kan tillagas. På båtens däck kan du, sommartid, sola eller till och med grilla eller äta måltider. På nedervåningen ligger festlokalen med plats för upp till 100 personer.

  Om ni hyr båten får festen pågå fram till kl 03.00 på natten. Båten/lokalerna måste lämnas tillbaka i gott skick kl 12.00 dagen efter. För att hyra båten måste du vara minst 23 år gammal.

  Priset för båten varierar beroende på dag, lägst är priset på söndagar från 4 000 kr per dygn. Högst är priset på lördagar från 7 900 kronor.

  Om du hellre önskar en festlokal på fast mark så kan du via samma bolag hyra en festvåning i Gamla Stan vid namn Källaren Stralsund. Festvåningen ligger i centrala Gamla Stan med möjlighet att ta emot upp till 80 gäster. Lokalen kan hyras från 4 900 kronor per dygn.  Clustret festvåningar | Välj bland 5 festlokalar runt om i Stockholm.
  Clustret är ett eventföretag som hyr ut festvåningar i Stockholm till privatepersoner och företag. Lokalerna lämpar sig väl för bröllopsfester och större födelsedagsfester. Lokalerna är fräscha och snygga och ligger med centrala lägen.

  Clustret förfogar över fem festlokaler i Stockholm. Du kan välja mellan lokal på Drottninggatan, Söder Mälarstrand, Gamla Stan, Telegrafberget i Nacka samt Astoria.

  Lokalerna rymmer mellan 50-300 gäster beroende på vilken lokal du väljer. Med rätt val av lokal finns alltså möjlighet att ordna bröllopsfest i dessa lokaler.

  Ni väljer själva om ni ordnar med egen mat och dryck eller om ni mot en extra kostnad vill ta hjälp av Clustret avseende servering och mat. Om intresse finns för att hyra lokal kan offertförfrågan lämnas via hemsidan.  Festvåning Peder Muur | Surbrunnsgatan 25, Stockholm. Telefon 08-673 00 12.
  Festvåning Peder Muur är en fantastisk källarvåning för fester upp till 130 personer. Lokalen är uppdelad på 4 rum och i det största rummet (matsalen) ryms 87 personer. I lokalen finns 2 barer. Lokalen ligger på Surbrunnsgatan 25, nära Odengatan.

  Kostnaden för hela lokalen ligger kring 10 000 kr för en helgkväll om man tar med egen mat och dryck, priset på en vardag ligger betydligt lägre kring 7 000 kr. Till detta pris tillkommer dock kostnad för garderob och personal om ett par tusen kronor, en exakt prisuträkning kan göras på deras hemsida. Om ni inte önskar ta med egen mat kan catering ordnas för cirka 200 kronor per person och då ingår 3-rätters middag.

  Källaren Peder Muur är en uppskattad lokal för fest, många tycker att det känns mysigt att vistas i denna vita och fräscha lokal under jord. Själva lokalen påminner om de rum man annars normalt hittar i Gamla Stan.